‘Als iedereen de bloemetjes eens buiten zet, wordt de wijk een stuk mooier’

imag0411 imag0577 imag0593 imag0410

Als sociaal makelaar werk ik veel samen met het Buurtteam Sociaal, wat ook gevestigd is in Buurtcentrum Hart van Hoograven. Door samen te werken kunnen we nog beter werken aan het doel om ouderen zo lang mogelijk zelfstandig en prettig in Hoograven te laten wonen.

Met buurtteammedewerker Ilona ben ik in september zoveel mogelijk deuren langs gegaan van de ‘Vissenbuurt’. We hebben info gegeven over het buurtteam, over het buurtcentrum en SamenHoograven. Wat een leuke gesprekjes hadden we aan de deur! En zo fijn om te merken dat veel bewoners goede contacten onderling hebben. I.s.m. het Nationaal Ouderenfonds mochten we ouderen uitnodigen om een dagje mee te gaan naar het strand van Petten.

En wat een fantastische dag was dat! Met 45 ouderen hebben we genoten van de zee, een heerlijke lunch met muzikale omlijsting en (natuurlijk) een advocaatje met slagroom.

Dit dagje uit heeft de ouderen doen genieten, doen lachen en anderen laten ontmoeten. Ik ben dankbaar dat ik als sociaal makelaar deze verbinding mag leggen.  Deze ouderen hebben een dag ‘de bloemetjes buiten gezet’ en zijn een mooie herinnering rijker. Nu we deze dag samen hebben beleefd hopen Ilona en ik dat deze ouderen ons beter weten te vinden als aanspreekpunt in de wijk en dat ze ook andere wijkbewoners beter hebben leren kennen.

Ik ben voor de ouderen in de wijk het aanspreekpunt als het gaat om het zoeken naar een zinvolle dagbesteding of meer sociale contacten. Door mijn kennis van de wijk en de bewoners is een verbinding vaak snel gemaakt. Het is belangrijk dat er een aanspreekpunt is in de wijk waar mensen terecht kunnen voor advies en ondersteuning.

Ik werk met ontzettend veel plezier in de wijk Hoograven. De doelgroep ouderen is mijn aandachtsgebied. Vroeger als ouderenwerker bij Portes vanuit dienstencentrum ‘de Barkel’ en nu als sociaal makelaar bij sociaal makelorganisatie Vooruit in buurtcentrum ‘Hart van Hoograven’. Tevens ben ik de netwerkondersteuner van SamenHoograven; het netwerk van organisaties die met ouderen werken in de wijk en natuurlijk het netwerk van de ouderen zelf.  

Tamara Leguit   

samen hoograven logo

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinby feather