Bewonersavond Hoograven

CHkE9khWEAEZ226.jpg-largeSociaal Makelaars van Vooruit kregen vaker de vraag van bewoners uit Hoograven om hen verder te helpen met een initiatief dat zij hadden voor de wijk. Een idee dat vast liep, een plan wat maar niet verder kwam, een cursus die na een paar jaar wel wat nieuwe aanmeldingen kon gebruiken..

Daarom heeft Vooruit op maandag 22 juni een bewonersavond georganiseerd in buurtcentrum Hart van Hoograven om bewonersinitiatieven verder te helpen. Verschillende bewoners met een plan, initiatief of idee voor de wijk hebben zich aangemeld. Zij presenteerde op deze avond hun plan, initiatief of idee en stelde de vraag waarmee ze verder geholpen wilde worden. Samen andere bewoners en organisaties uit de wijk zijn we in 3 groepen aan de slag gegaan. Aan de slag om het initiatief verder te helpen, handvatten te geven waar de bewoner mee verder kon!

Ter inspiratie werd aan het begin van de avond een korte film met initiatieven uit Hoograven getoond (zie hieronder).

Iedereen kon zijn eigen steentje bijdragen. Ideeën zijn verder uitgewerkt en bewoners zijn uitgedaagd om kritisch te zijn, maar ook om samen tot een plan te komen.

 

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Er zijn 3 initiatieven uitgebreid besproken:
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Limes project in Hoograven: Mozaïek lijn dwars door Hoograven.
Vraag die centraal stond: ‘Hoe vullen we de volgende stap in om meer bekendheid te krijgen en een aantal stenen te verkopen?’
– Bewoner Rob wil bouwplaten in elkaar zetten met elkaar.
Vraag die centraal stond: Meer bewoners zoeken en enthousiast maken om hier samen mee aan de slag te gaan.
Duurzaam Hoograven: buurtinitiatief met als doel de wijk Hoograven te verduurzamen.
Vraag die centraal stond: Hoe zorgen we er voor dat meer bewoners uit Hoograven weten van Duurzaam Hoograven en meedoen.
We kunnen terug kijken op een vruchtbare avond die zeker voor herhaling vatbaar is. Zie hier het verslag van de hele avond: Verslag bewonersavond Hoograven 15 juni 2015
Facebooktwittergoogle_pluslinkedinby feather