Blog Margreet: Nakomen!


 

Na tientallen jaren fiets ik weer naar mijn werk en dat is een mega verandering in mijn leven. “De drukste fietspaden van Nederland vind je in Utrecht, en liggen allemaal in het centrum van die stad”, volgens de Fietsersbond. Mijn tochtje vanaf Jaarbeursplein naar Hoograven valt dus nog mee?! Nederlanders zijn tolerant zeggen onze mede-Europeanen en dat klopt als het om het fietsen gaat, zeker in Utrecht. Soms is het een heksenketel, dan lijkt het meer op een dans en ‘bijna ongelukken’ gaan gepaard met de spontane uitroep van “sorry” of “oeps”.

Regelmatig sta ik stil bij een stoplicht. Meerdere palen in de stad zijn beplakt met de sticker ‘nakomen’. Zo ook op grote rotonde tussen Hoograven en Lunetten. Daar is het middelpunt van ons werkgebied Zuid en niet bepaald veilig om door rood te rijden. Dus een uitgelezen kans om de tekst tot me door te laten dringen. Zou dat de bedoeling zijn van de stickerplakker? Nadenken over ‘nakomen’? Wat betekent dat woord voor mij, in mijn persoonlijk leven en in mijn werk? Als je iets beloofd, dan….”

Het eerste kwartaal van 2017 zit er alweer op en toch voelt dit jaar nog nieuw. We hebben als Vooruit plannen gemaakt en die zijn volop in uitvoering. Onze teams van Zuid en Oost maken het waar, komen na wat we beloofd hebben:

De driehoek in het Hart van Hoograven gaat voor een nog mooier buurtcentrum mét terras. ‘Samen Lunetten’ in wording, zoals succes van ‘Samen Hoograven’ en ‘Samen Oost’. Aankomend 80 jarig bestaan van speeltuin de Bloesem wordt groots feest. De samenwerking met De Wilg maakt Sterrenzicht bruisend en de eettafel’ van Lunetten naar de voorstelling van Tineke Schouten was onvergetelijk. Het nieuwe manifest van de . Vreedzame Kinderraad Hoograven vormt voor ons een mijlpaal. Zondag 21 mei a.s. volgt er inspirerend kenniscafé met alle Sociaal Makel collega’s over het thema Diversiteit.

Dit is maar een kleine greep uit de dagelijkse praktijk van de sociaal makelaars en sociaal beheerders van Vooruit. Verbinden, ontmoeten, versterken, activeren, samenwerken en nakomen. We delen graag ons Werkplan Vooruit 2017 met jullie zodat je kunt lezen wat wij willen nakomen dit jaar. We hebben er zin in.

En ondertussen zijn ook de nieuwe fietscursussen een feit. Want fietsen is wel een heel belangrijk onderdeel van de inburgering, zeker in Utrecht! Wil je ons werkplan lezen of weten wat er nog meer te doen is, ga dan naar onze website www.vooruitutrecht.nl . Ben jij een fietsfan, lees dan ook het blog over de grijsgroene fiets van sociaal makelaar Jos Bierens.

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinby feather