Samen crowdfunden voor een trampoline in speeltuin de Bloesem

De Trampoline in De Bloesem van vreugde tot overlast en …… weer terug naar vreugde 

Oproepje van de kinderen van Speeltuin de Bloesem: help mee met het sparen voor een nieuwe trampoline!

Een stukje geschiedenis
De kinderen van de buitenschoolse opvang Partou kwamen vaak spelen in de Bloesem. Een van de ouders heeft toentertijd een trampoline geschonken aan de speeltuin. Kinderen uit de buurt die in de speeltuin komen spelen hebben afspraken met die ouder gemaakt over de trampoline en hem in elkaar gezet. Daarnaast hebben de kinderen en volwassen samen regels bedacht voor het gebruik van de trampoline. De kinderen worden gestimuleerd om zelf de regels na te komen en die door te geven aan elkaar van groot tot klein. Helaas is de trampoline onlangs afgekeurd door de gemeente, omdat er alleen gecertificeerde speeltoestellen mogen staan in de speeltuin.

Samen sparen voor een nieuwe trampoline!
Maar hierdoor lieten de kinderen, bewoners, gemeente en sociaal makelaar Lies zich niet uit het veld slaan! Samen is gekeken welke plek geschikt zou kunnen zijn voor een nieuwe trampoline. De sociaal makelaar heeft uitgezocht wat een nieuwe gecertificeerde trampoline kost. Ook heeft zij de gemeente erbij betrokken om te kijken of zij nieuwe trampoline zouden kunnen plaatsen. Ondertussen zijn er ook meerdere bezoekers en buren actief geworden om samen te sparen voor een nieuwe trampoline!
De nieuwe trampoline kost  €1200,-,  het wordt heel hard sparen! Er worden allerlei acties bedacht door ouders en kinderen om geld bij elkaar te sparen! Kinderen hebben bijvoorbeeld limonade in hun straat verkocht voor 5 eurocent en kwamen dat brengen naar de speeltuin opbrengst  € 5,50. Andere kinderen geven spontaan geld uit hun spaarpot. Sociaal makelaar Lies zegt: ‘Als ik dan de trots zie van die kinderen dat ze een bijdrage hebben geleverd dan krijg ik kippenvel!’

Plezier voor iedereen!
Het springen op de nieuwe trampoline is niet alleen plezier voor de kinderen.
Ook (groot)ouders genieten van de springbewegingen van hun (klein)kinderen!

Doet u ook mee?
Op http://www.voorjebuurt.nl/veiligspringen zijn we met een crowdfundingactie gestart. Als u geld wilt doneren kunt u dit natuurlijk samen met uw kind langs komen brengen, uw kind kan dan gelijk lekker spelen. Als u geen tijd heeft om langs te komen kunt u ook via de link doneren.

Wij weten zeker dat u dan ook terug komt om ook eens een sprong te maken!

Groetjes,

Kinderen en bewoners van Speeltuin de bloesem
en sociaal makelaars Lies en Marielle

Heeft u vragen? Neem dan contact op met Lies Vigh:
email: liesvigh@vooruitutrecht.nl, telefoon: 06-39563947

Schermafbeelding 2015-05-27 om 11.01.58

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinby feather