Derde editie nieuwjaarsbijeenkomst SamenHoograven

Met maar liefst 130 zelfstandig wonende ouderen was de derde editie van de IMG_9242nieuwjaarsbijeenkomst Samen Hoograven weer een succes. Dit keer in samenwerking met Socius Wonen en Huiskamer van de Wijk. Deze bijeenkomst is een jaarlijks terugkerend evenement om de ouderen in Hoograven een gezellige ontmoetingsactiviteit aan te bieden. Alle organisaties die in het SamenHoograven netwerk zitten te zorgen voor de invulling van deze bijeenkomst.

De nieuwjaarsbijeenkomst vond plaats op locatie de Saffier bij het tolsteegplantsoen op 19 januari. Het programma duurde van 15.00 tot 17.00 uur en was gevuld met muzikale omlijsting verzorgd door het Tolsteeg koor, zangeres Wendy Smit en zanger Jeffrey. Er waren zoete en hartige hapjes verzorgd en gemaakt door buurtbewoners. Deze bijeenkomst is tot stand gekomen door organisaties die deelnemen aan het netwerk van SamenHoograven.

Speciale dank gaat uit naar de organisaties die verschillende onderdelen hebben gesponsord: Huiskamer van de wijk, Socius Wonen, AxionContinu, Theehuis Nieuw Rotsoord, Villa Vrede, Harten voor Sport, sociaal makel organisatie Vooruit, Buurtteam sociaal Hoograven/Tolsteeg, Stichting Zuidbus, Wijkconnect, Buurtzorg Zuid, de Marcuskerk, gezondheidscentrum Tolsteeg, Albert Heyn en Kwestie van Smaak wijn en whiskyhandel.

De netwerkondersteuner van SamenHoograven en tevens sociaal makelaar van Vooruit, Tamara Leguit, kijkt terug op een zeer geslaagde bijeenkomst. In Hoograven zijn in 2015 weer meer ouderen aan het netwerk toegevoegd. Er zijn nieuwe matches gemaakt en er zijn nieuwe samenwerkingen ontstaan tussen organisaties. Trots is Tamara op de dwarsverbanden en netwerken die er ontstaan tussen ouderen onderling, op de wijkbewoners die kennis maken met de verschillende ontmoetingsplekken in de wijk en daar anderen leren kennen. Voorbeelden hiervan zijn de ontmoetingsplek in het buurtcentrum Hart van Hoograven en de ontmoetingsochtend op dinsdag in de bibliotheek op het Smaragdplein en de Huiskamer van de wijk in de Saffier.

De stuurgroep van SamenHoograven en alle organisaties uit het netwerk zullen zich komend jaar weer inzetten om te zorgen dat ouderen zo prettig en zelfstandig mogelijk kunnen wonen in de wijk Hoograven.

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinby feather