Huttendorp Hoograven

Met ruim 80 kinderen en 80 ouders was Huttendorp Hoograven in speeltuin de Kameleon een groot succes. Een groep enthousiaste bewoners heeft in samenwerking met Stichting de Kameleon, Vooruit, de Vreedzame wijk en de brandweer Tolsteeg het Huttendorp Hoograven georganiseerd.

11312571_1606802536229759_1914990024715455746_o

V.l.n.r.: Edo Kolmer, Ronald Kamerbeek, Arjan van Boheemen, Evert Zandbergen en Mariska Vollering

Bouwen in de bouwspeeltuin
Initiatiefnemer Edo Kolmer kwam op het idee van een Huttendorp na de succesvolle kerstmarkt in de winter. Omdat de Kameleon een bouwspeeltuin is, leek het hem leuk gezamenlijk iets te bouwen. Hij raakte geïnspireerd door het enorme huttendorp in IJsselstein. Samen met bewoners Ronald, Arjan, Evert en Mariska ging hij aan de slag om het Huttendorp op poten te zetten.

Huttendorp week
Het Huttendorp was voor kinderen tussen 7 en 12 jaar en zij mochten meedoen, mits hun vader of moeder 1 dagdeel vrijwillig mee hielp met hun kind. Binnen één dag waren er al 86 aanmeldingen binnen, van de maximaal 100 plaatsen!

‘ Binnen één dag waren er al 86 aanmeldingen binnen! ‘

In de week van 19 t/m  22 augustus ging iedereen hard aan de slag. Hutten bouwen, keuring door de brandweer, vrijmarkt, bonte avond, barbecuen en voor wie wilde (en durfde) kon de laatste nacht ook in de hut geslapen worden! Hieronder volgt hiervan een foto verslag.

Voorbereiding
De maandag voor de Huttendorp week is Schermafbeelding 2015-09-14 om 10.46.41er door maar liefst 17 man hard gewerkt
aan de voorbereidingen. Er is voornamelijk
hard gewerkt aan een goede voorraad hout!

 

Hutten bouwen!
Eindelijk was het zover: er kon gebouwd worden!
Dinsdag en woensdag is er ontzettend hard getimmerd en gespijkerd, met als resultaat  17 hutten met elk hun eigen titel, uitstraling en bedoeling.

Brandweer Tolsteeg op bezoek
Donderdag overdag kwam de brandweer met loeiende sirenes de straat in. De brandweermannen gaven een blusactie demonstratie en kwamen de hutten op veiligheid controleren.

Vrijmarkt in het Huttendorp
Ook was er op donderdag de vrijmarkt waar iedereen uit de wijk welkom was, om spulletjes te kopen en de hutten te bewonderen.

Bonte avond met muziek en barbeque
Donderdagavond was er een bonte avond met muziek en barbeque. En voor wie wilde (en durfde) mocht één nachtje in eigen hut slapen. Ouders hielden ’s nachts een oogje in het zeil en wisselden elkaar af in shifts.

Volgend jaar weer!
Alle reacties waren zeer positief. Ouders riepen uit ‘Dit moet volgend jaar weer komen, desnoods organiseer ik het zelf!’ Ook sociaal makelaar Richard was erg onder de indruk. ‘De ouders hebben het heel professioneel aangepakt en er was goed nagedacht over veiligheid. Iedereen kreeg een polsbandje, er was EHBO, kinderen werden geregistreerd en er werd goed gecommuniceerd met de ouders. Hierdoor was het echt een eigen dorpje. Iedereen heeft hard gewerkt, het enthousiasme droop eraf. Het was samen zijn en samen werken. Volgend jaar zou ik graag willen kijken hoe we een nog betere afspiegeling van de wijk kunnen krijgen in het dorp.’ Ben jij enthousiast geworden en wil jij volgend jaar meedoen? Hou dan de facebook in de gaten en blok alvast de laatste week van de zomervakantie 2016 in je agenda 😉

Met dank aan sponsoring van Gemeente Utrecht, GAMMA, Karwei, Hornbach, STIHO, van vliet, Hoogvliet, Boels en enorme inzet van de ouders uit Hoograven. En met dank aan Arjan van Bohemen, voor de fotografie.

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinby feather