Informatie-ochtend taal, digitale vaardigheden en sport zeer geslaagd!

Informatieochtend 9 juni 2015, taal, computer en sport in Hoograven

Informatieochtend in Hart van Hoograven

Op 9 juni konden bewoners in de ochtend  informatie krijgen over activiteiten op het gebied van Nederlandse taal, digitale vaardigheden en sport in Buurtcentrum Hart van Hoograven.

Medewerkers van Buurtteam Hoograven krijgen veel vragen van individuele bewoners over deze activiteiten maar de beste manier van informeren is toch uit de eerste hand van de verschillende aanbieders. De Sociaal Makelaar werkt samen met het Buurtteam en komt in actie als het gaat om dit soort collectieve vragen van bewoners. Daarbij gebruikt zij haar netwerk om verschillende partijen erbij te betrekken en bewoners te werven op de diverse plekken in de wijk.

De samenwerking met het Buurtteam verliep goed. Ook zij werven bewoners en geven informatie over activiteiten. Om samen zo veel mogelijk bewoners te wijzen op het aanbod en het belang om actief mee te doen in de maatschappij en zelfredzaam te worden door de taal te verbeteren en digitaal vaardig te worden op de computer!

Vooruit kwam samen met het Buurtteam in actie om het ROC-participatieopleidingen, TaalDoetMeer, Digiwijs3.0 te betrekken als aanbieders van taal- en computerlessen. Op sportgebied sloot MBVO docent Henk de Kogel aan, was vrijwilliger Dhr. el Dahri aanwezig om informatie te geven over Fitness Vooruit, fiets- en korfballessen.

Zo‘n 35 bewoners kwamen langs om zich te laten informeren. Digiwijs3.0 schreef 17 deelnemers in voor hun cursus ‘digitale vaardigheden’. De sport- en taalaanbieders kregen veel vragen en hebben hun flyers uitgedeeld.

Deze informatie ochtend willen we zeker vaker organiseren om bewoners te informeren en te laten participeren!

 

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinby feather