Kinderworkshop: Leren omgaan met geld

Deelnemers van de workshop Omgaan met geld

De kinderworkshop ‘Leren omgaan met geld’ in de herfstvakantie was een succes. Marlies en Marielle, sociaal makelaars van Vooruit organiseerde deze workshop voor kinderen van 8 tot 12 jaar uit de wijk Hoograven. Doel van de workshop was om meer te leren over hoe je het beste omgaat met geld en waar geld vandaan komt. Er was veel interesse in dit onderwerp, maar liefst 16 kinderen deden mee aan de workshop.

De bijeenkomst vond plaats in Speeltuin de Kameleon. Spelenderwijs zijn de kinderen meer te weten gekomen over geld, de waarde van geld, sparen en uitgeven. Al gauw werd duidelijk dat veel kinderen (en ouders) al sparen en de toekomstige studie kosten hierin erg belangrijk vinden.

Het was een geslaagde activiteit en sociaal makelaars van Vooruit zullen een vervolg geven aan deze vorm van een kinderworkshop. De komende tijd worden er gesprekken gevoerd met kinderen en de ouders om een thema ter verdieping of een ander onderwerp/vraag te formuleren hiervoor.

Heb jij een leuk thema of vraag die je wilt inbrengen? Mail of bel naar Marlies Bosch of Marielle van der Grift of kom langs bij Speeltuin de Kameleon!

Marlies: marliesbosch@vooruitutrecht.nl / 06-16856402
Marielle: mariellevandergrift@vooruitutrecht.nl / 06-27208516

 

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinby feather