Meedoen op Straat

SpeelMeeBusMeedoen op Straat nodigt kinderen en jongeren uit om op een veilige en positieve manier mee te spelen en sporten op het plein of op straat. Dit project startte in 2005 in Utrecht en is inmiddels een begrip geworden.

Met Meedoen op Straat willen we zoveel mogelijk plekken in de openbare ruimte realiseren waar jeugd op een positieve manier bij elkaar kan komen. Om elkaar te ontmoeten en om te doen wat jeugd zoal doet: spelen, hangen, kletsen, sporten, knutselen, dansen. Dit doen we door activiteiten te organiseren op pleinen waar kinderen en jongeren extra begeleiding nodig hebben om in redelijke harmonie samen te sporten en te spelen.

Waar samen spelen niet vanzelf gaat bieden we met Meedoen op Straat structuur en begeleiding. Daarnaast leggen we actief contact met de buurt om ouders en buurtbewoners te betrekken bij de activiteiten en ze een actieve rol te laten spelen op het plein. Onze sociaal makelaars stimuleren jeugd om zelf een actieve bijdrage te leveren aan de activiteiten. We laten ze meedenken en helpen met de voorbereiding en uitvoering. De betrokkenheid van de jeugd bij hun eigen speel-, sport-, en ontmoetingsruimte op straat wordt zo vergroot.

Kijk voor Meedoen op Straat in jouw wijk bij locaties en adressen.

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinby feather