Nooit saai! Sociaal Makelen is net werken

Marlies Bosch

Marlies Bosch

Oh wat is mijn werk toch leuk! Vaak ben ik te vinden in de wijk, op school, in het buurthuis, speel ik op woensdag met de kinderen op het plein bij de Speelmeebus, en werk ik samen met allerlei mensen die in de wijk wonen of werken. Maar nu ben ik bezig met iets heel anders! Iets waar ik ook weer zoveel energie van krijg.

Er komt in mei 2016 een stedelijke conferentie over het Sociaal Makelen voor alle professionals en betrokkenen uit de wijk. Een programma waar het werk van de Sociaal Makelaar centraal staat, wat maakt ons werk uniek, waarom doen we wat we doen en wat doen we in al die verschillende wijken.

Samen met mijn collega’s Tamara en Liesbeth en de andere vier makel organisaties (Mekaar, Welzaam, Wijk en Co, Doenja) zit ik in de werkgroep en zijn we bezig met deze conferentie over het Sociaal Makelen.

De werkgroep komt bij elkaar om na te denken over welke thema’s we zullen uitdiepen tijdens de conferentie, we vonden een top locatie om dit allemaal plaats te laten vinden, we denken na over wie we uitnodigen, wat we willen bereiken, hoe we het interactief kunnen maken en we maken een PR plan. Het organiseren van deze conferentie, alle aspecten die hierbij horen, is zo totaal anders dan al het andere werk wat ik doe, én een nieuwe uitdaging naast mijn gewone werk.

Door de voorbereidingen voor de conferentie ben ik extra trots op alle sociaal makelaars in de stad, die allemaal bezig zijn met het bijzondere vak om alle verschillende wijken in Utrecht een stukje sterker en mooier te maken. We doen dit allemaal in ons eigen deel van de stad, ieder met zijn eigen inbreng en vaardigheden.

Doordat ik in deze werkgroep zit, spreek ik veel met andere sociaal makelaars. We bespreken hoe verschillend we soms aan het werk zijn in onze wijken. Al die kijkjes in de keukens van mijn ‘collega’s’ geeft een bak aan kennis en inspiratie die ik zo weer mee neem in mijn werk.

De conferentie krijgt steeds meer vorm, het programma is afwisselend en inspirerend. Ik zie er al naar uit! Nieuwsgierig naar de conferentie? Houd deze website en twitter in de gaten voor meer informatie.

Marlies Bosch
Sociaal Makelaar Hoograven
Twitter: @Vooruit_Marlies
Mail: MarliesBosch@VooruitUtrecht.nl

Website_materiaal

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinby feather

2 reacties op “Nooit saai! Sociaal Makelen is net werken

  1. Wij werken ook erg graag samen met jou en je collega’s. Er komt veel van de grond! En wat een sterke slogan hebben jullie bedacht.

  2. Ha Marlies,

    Hier wordt ik nu ook weer vrolijk van. Hou erg van bevlogen collega’s.
    Ben bevoorrecht dat ik deel uit maak van jou team.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

60 + = 62