Omgaan met babbeltrucs

Bijna elke week verschijnt er wel een bericht in de krant van oplichters die met een smoes bij bewoners aanbellen en hen geld afhandig proberen te maken. Eenmaal binnen speuren ze de kamers af en nemen mee wat ze te pakken kunnen krijgen. Meestal is dat geld, een portemonnee of sieraden. Ook wordt geprobeerd mensen af te leiden tijdens het pinnen. Vooral oudere mensen worden slachtoffer van dit soort babbeltrucs.

www.politiekeurmerk.nl

www.politiekeurmerk.nl

Om dit te voorkomen en u alert en weerbaar te maken is er op dinsdag 20 oktober a.s. van 14.00-16.00 uur een training ‘Omgaan met Babbeltrucs’ in Buurtcentrum Sterrenzicht (Keerkringplein 40).

De training richt zich op kennis over vormen van babbeltrucs en hoe deze in zijn werk gaan. Daarnaast wordt de kennis door middel van rollenspellen in de praktijk geoefend. Durft u? Zal best gezellig worden.

De training wordt u (gratis!) aangeboden door de gemeente Utrecht (Wijkbureau Oost, afdeling Veiligheid) in samenwerking met sociaal makelorganisatie Vooruit.
Meer informatie of vragen? Bel of mail met Dick Haaksman, sociaal Makelaar en beheerder bij Vooruit. Telefoon nummer: 06-39563935 Email adres: dickhaaksman@vooruitutrecht.nl

 

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinby feather