Oudejaarsavond hoograven

100_0811Het jaarlijks terugkerende oudejaarstoernooi in sporthal Hoograven was wederom een succes. In totaal hebben 108 jongeren meegedaan aan het toernooi en meer dan 200 mensen waren op de avond zelf aanwezig. Het toernooi is op initiatief van de buurtvaders Hoograven, samen met vrijwilligers en de ouders van jongeren, Sociaal makel organisatie Vooruit, de politie, het wijkbureau, Stichting buurtjongeren, Moskee Essalam en Stichting JoU (jongerenwerk). Doel van deze avond is jongeren voorlichting geven in omgang met elkaar en stilstaan bij de veiligheid in de wijk.

Tijdens oud en nieuw raken normaal gesproken veel jongeren in de problemen door vandalisme en overlast. Het voetbaltoernooi is georganiseerd om deze problemen in de avond te voorkomen en een positieve situatie voor jongeren te creeeren. Door het organiseren van sportactiviteiten kunnen jongeren worden aangesproken op de manier waarop zij met elkaar omgaan. Ook is er aandacht gegeven aan de veiligheid in de wijk.

Het toernooi duurde van 16:00- 23:00 uur, met jongeren in de leeftijd tussen 9 en 21 jaar. Na elk toernooi gingen de kinderen onder begeleiding van hun ouders en vrijwilligers naar het buurtcentrum Hart van Hoograven. Hier kwam iedereen samen voor een hapje en een drankje. Ook was er een kleine voorlichting over veiligheid in de buurt door Abdeljalil Sayfaou vanuit de Moskee Essalam. De avond werd afgesloten met een prijsuitreiking aan de eerste en tweede winnaar. Na het toernooi ging de buurtvaders in 5 groepen van elk minimaal 5 vrijwilligers de straat op om te surveilleren. De aandachtsgebieden waren Huize de Geerlaan en omgeving, IJsselsteinlaan en omgeving, Oudegeinlaan en omgeving, Julianaweg en omgeving en de locatie Troubadourhof.

Het voetbaltoernooi verliep goed en was goed georganiseerd. Een voetbalincident werd onderling goed opgelost. Sociaal makelaar Mohamed van Vooruit betrokken bij deze activiteit was ook erg tevreden over de avond. ‘Complimenten naar de bewoners voor het organiseren en uitvoeren van de oudejaarsavond activiteiten en het surveilleren in de wijk na 00:00 uur samen met de politie. Er is heel veel werk verzet, iedereen heeft heel veel inzet getoond.’

‘Er is heel veel werk verzet, iedereen heeft heel veel inzet getoond.’

Na het vuurwerk zijn de groepen en de wijkagenten om 02:00 bij elkaar in buurtcentrum Hart van Hoograven gekomen voor een evaluatiemoment van de avond. Het was weer een succes, op naar volgend jaar!

Oudejaarstoernooi sporthal Hoograven 
geplaatst op 18 december 2015

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinby feather