Geld nodig om een buurtactiviteit te organiseren?

Ontvang een prepaid card voor uw initiatief!

De gemeente Utrecht laat weten dat het voortaan mogelijk is voor bewoners om een bijdrage uit het activiteitenfonds (ook wel Initiatievenfonds genoemd) op een neutrale, in plaats van een privé-bankrekening, te storten.

Sommigen kunnen het geld namelijk niet op de eigen bankrekening ontvangen, bijvoorbeeld omdat ze een betalingsregeling met de fiscus hebben. Door middel van een prepaid card is het dan mogelijk om wel aan het geldbedrag te komen. De card is ook alleen bestemd voor bedragen uit het activiteitenfonds, niet voor andere subsidies.

 

Bewoners die een subsidie uit het activiteitenfonds willen aanvragen kunnen nu bij het invullen van het digitale aanvraagformulier op de website van de gemeente Utrecht aankruisen wanneer zij in aanmerking willen komen voor uitbetaling van de subsidie via/op een prepaid card.

De prepaid card is bedoeld voor bewoners uit Utrecht die een initiatief in hun buurt willen organiseren. De sociaal makelaars van Vooruit zijn graag bereid om u verder hierover te informeren. Alle contactgegevens vindt u op www.vooruitutrecht.nl

Voor meer informatie kan de initiatiefnemer ook contact opnemen met het wijkbureau in de buurt. De contactgegevens van het wijkbureau zijn te vinden op www.utrecht.nl

De prepaid card kan afgehaald worden bij Stichting Me’kaar. Bij het afhalen ontvangt de initiatiefnemer een instructiebrief over het gebruik van de prepaid card. Voor vragen kan contact worden opgenomen met deze stichting:

Stichting Me’kaar, Malakkastraat 6 (3531 HM) in Utrecht.

Vragen kunt u stellen via (email) prepaid@mekaarutrecht.nl en (telefonisch) 030 – 245 20 69 (maandag t/m woensdag, tussen 9.30 en 14.00 uur)

 

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinby feather