Speeltuin de Bloesem viert 80 jarig jubileum met theatervoorstelling Bloei

Speeltuin de Bloesem, gelegen aan de gelijknamige Bloesemstraat in Oudwijk, bestaat 80 jaar. De speeltuin werd in 1937 opgericht door Dhr. P. Duermeijer die als timmerman eigenhandig een groot deel van de speeltoestellen vervaardigde. Het waren de crisisjaren, en de aanleg van de speeltuin bood kansen voor werkeloze jongeren die werden ingezet voor de noodzakelijke zandafgravingen in het voormalige tuindersgebied.

Wie meer wil weten over de ontstaansgeschiedenis van de speeltuin kan op 17 juni terecht bij de theatervoorstelling Bloei die in de open lucht wordt opgevoerd in de speeltuin. Buurtbewoner en theatermaker Geert van den Berg heeft zich voor het jubileum
verdiept
in de archieven van het Utrechts Nieuwsblad, en een script geschreven dat is gebaseerd op authentiek materiaal uit de jaren dertig.

De voorstelling Bloei gaat over de perikelen die vooraf gaan aan de aanleg van de speeltuin, maar ook over de heugelijke dag dat de speeltuin werd geopend “Onder tromgeroffel en trompetgeschal..” In de voorstelling, gespeeld door bewoners uit de wijk, wordt de sfeer van oude tijden herleefd. Met name voor de senioren die hier als kind al speelden belooft het een feest van herkenning te worden.

Zaterdag 17 juni. Inloop 13.30 uur. Aanvang 14.00 uur, met aansluitend het buurtfeest tot 17.00 uur Speeltuin de Bloesem, Bloesemstraat 25 A-Utrecht.

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinby feather