Speeltuin en BSO #samensterk

Na aanleiding van een paar voorvallen in en rond de speeltuin tussen de BSO kinderen en de speeltuin kinderen is er een activiteit georganiseerd om elkaar beter te leren kennen en iedereen een veilig gevoel te bieden. Een super leuke middag was het resultaat! Ouders wilden graag dat er iets gezamenlijks gedaan werd, nou, dat is gelukt! 

Het doel was om elkaar beter te leren kennen en aan de hand van een activiteit te laten zien dat samen spelen met elkaar heel leuk is. Ook wisten veel kinderen niet op wie ze konden afstappen als dat nodig is.

Het eerste spel was met de vreedzame bal, je moest de bal naar een ander kind gooien en het kind wat de bal ving moest dan kort iets over zichzelf vertellen zoals je naam, hoe oud je bent en wat je hobby’s waren. Zo leerden we elkaar allemaal wat be
ter kennen.

Nadat iedereen aan de beurt was geweest deden we een quiz, hier zaten serieuze vragen in maar ook leuke vragen. Een van de grappige vragen was : Draag je wel eens kleren van je ouders en een van de serieuze vragen was: ben je beter als een ander of is iedereen gelijk. De kinderen kregen
hierbij soms ook de vraag waarom ze voor juist kozen of voor onjuist of neutraal bleven. Dit was erg leuk omdat je zo ook de meningen van de kinderen hoorde.

Ook hadden we gekozen voor een activiteit waarbij de kinderen samen moesten werken, ze kregen een deel van een kaart en moesten buiten op zoek gaan naar de ingrediënten voor kaasstengels. Sommigen kinderen waren heel snel terug en andere kinderen moesten heel lang zoeken. Toen alle ingrediënten binnen waren begonnen de kinderen met het maken van de kaasstengels. Dit vonden ze erg leuk!

Terwijl de kaasstengels in de oven zaten werd er opgeruimd en werd er een BSO/SPEELTUIN schilderij gemaakt die voor iets speciaals staat: Samen zijn we 1!

Al met al was de activiteit geslaagd, het was erg leuk volgens de kinderen en de kaasstengels waren erg lekker!

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinby feather