Tevreden gezichten op Nieuwjaarsbijeenkomst SamenHoograven

SamenHoograven kan terugkijken op een zeer geslaagd verloop van de nieuwjaarsbijeenkomst, die donderdag 19 januari jongstleden heeft plaatsgevonden. De organisatie van de bijeenkomst was in handen van de stuurgroep van SamenHoograven onder leiding van Audrey Breijman, met ondersteuning van sociaal makelaar en netwerkondersteuner Tamara Leguit.

De nieuwjaarsbijeenkomst vond plaats in de Saffier waar sinds juli 2016 jongeren wonen in de appartementen van Socius en ongeveer 120 ouderen in de aanleunwoningen van Portaal. De Vredenburgzaal voelde nog even vertrouwd aan als het voorgaande jaar. Ruim 90 ouderen uit de hele wijk waren bij de bijeenkomst aanwezig.

De gangmaker van het feest, dat van 15.00 tot 17.00 uur duurde, was Wilhelmus Hoekstra, oftewel De Oranje Man, die op zijn gitaar iedereen meekreeg met bekende liedjes.

Harten voor Sport verzorgde onder leiding van Sylvia een korte gymnastiek workshop waar bijna alle ouderen aan deel namen. Ook was er een spannende verloting van mooie prijzen verzorgd door lokale ondernemers en initiatieven uit de wijk Hoograven. Zo bood Irma, medewerker van reisburo ‘Caribbean Service’ op het Smaragdplein, 2 taarten aan, gaf buurtrestaurant Ravenna’s 5 tegoedbonnen weg voor een 3 gangen menu, was er een bon te winnen van ‘Supervlaai’ op het Smaragdplein en gaf kapsalon van Kesteren kortingsbonnen weg.

De Vrijwilligerscentrale had 5 cadeautasjes met een leuk presentje geschonken om te verloten.

Sommige ouderen hadden nog nooit wat gewonnen en waren daarom extra blij.

Tijdens de middag konden de ouderen genieten van heerlijke hapjes en drankjes, die werden mogelijk gemaakt door sponsoring van ondernemers in de wijk. Buurtbewoner en stuurgroeplid Friedi had heerlijke brownies gebakken. Truus uit de buurt had schalen vol hartige hapjes gemaakt. En voor de liefhebbers ontbrak, uiteraard!, het advocaatje met slagroom niet!

In samenwerking met andere (buurt)organisaties heeft de stuurgroep een placemat ontwikkeld voor de ouderen met daarop een beknopte sociale kaart van de wijk. Deze werd aan alle ouderen uitgedeeld. Bij het afscheid kreeg iedereen een goodiebag mee met een paar leuke gadgets, een leuke SamenHoograven sticker en informatie van verschillende organisaties die iets voor ouderen doen in de wijk.

De bijeenkomst is een jaarlijks terugkerend evenement om ouderen in Hoograven een gezellige ontmoetingsactiviteit aan te bieden. Deze bijeenkomst is tot stand gekomen door organisaties die deelnemen aan het netwerk van SamenHoograven. Onze speciale dank gaat uit naar de organisaties die verschillende onderdelen hebben gesponsord: WijkConnect, Jo-Online, Theehuis Nieuw Rotsoord, Harten voor Sport, Albert Heijn en Kwestie van Smaak, Wijn en Whiskyhandel.

De stuurgroep van SamenHoograven en alle organisaties uit het netwerk zullen zich ook in 2017 weer inzetten om te zorgen dat ouderen zo prettig en zelfstandig mogelijk kunnen wonen in de wijk.

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinby feather