Themadiner Sociaal makelaar jeugd – 7 februari 2017

Wat was het een mooie avond om op terug te kijken. Een avond lang stond het werk van de sociaal makelaar jeugd in de stad Utrecht centraal. We begonnen de avond met een diner met elkaar. Heerlijk eten was gemaakt door bewoonster Mary en anderen.

Tijdens de opening kwam wethouder Victor Everhardt naar voren en werden hem verschillende vragen gesteld door kinderen uit de buurt. Mooi om te horen waar Victor vroeger speelde en hoe hij zijn ervaring gebruikt in zijn werk nu in Utrecht.
Marja Valkestijn van het NJI vertelde over de belangrijke rol van sociaal (jeugd)werkers bij het realiseren van de transformatiedoelen van het jeugdstelsel. Met name de doelen die gericht zijn op het versterken van de eigen kracht van kinderen, jongeren en ouders en de inzet van hun sociale netwerk én het opvoedkundig klimaat versterken in gezinn
en, kinderopvang, scholen en wijken.
 
Vervolgens gingen we uit een in 5 verschillende workshops rondom het werk en het effect van het werk van de sociaal makelaar jeugd. Zo kon er gedroomd worden over de toekomst van deze sociaal makelaar jeugd en waren er bewoners die hun eigen ervaringen deelden over o.a. het formeren van een stichting rondom de speeltuin.
 
In de plenaire afsluiting vertelde wethouder Kees Diepenveen over zijn indruk van de avond.
 
Uiteraard was er daarna tijd voor een borrel en kon er uitgebreid nagepraat worden.
We zijn blij dat we dit themadiner met de 5 sociaal makel organisaties hebben georganiseerd.
 
Meer info? Mail naar Marlies Bosch, sociaal makelaar (jeugd) marliesbosch@vooruitutrecht.nl.
Facebooktwittergoogle_pluslinkedinby feather