Tour de France – VIP ouderen in Hoograven

Tour de France 2015
Zondag 5 juli hebben sociaal makelaars van Vooruit samen met enthousiaste, actieve wijkbewoners Tour VIP plekken voor ouderen georganiseerd in samenwerking met SamenHoograven. Er waren 35 plaatsen voor de ramen van buurtcentrum Hart van Hoograven met fantastisch uitzicht op ‘t Goylaan, waar de wielrenners langs kwamen.

De sociaal makelaars van Vooruit wilden de organisatie Vooruit zichtbaar maken tijdens de Tour de France. Tegelijkertijd wilden ze ouderen die slecht(er) ter been zijn een plek bieden om de Tour van dichtbij mee te maken. Ze hebben de actieve wijkbewoners ondersteund in het organiseren van deze dag.

SamenHoograven heeft ouderen uitgenodigd om als VIP te komen kijken. Dit is gebeurd door de ouderen in het netwerk te benaderen en de organisaties deelnemend aan het netwerk hebben ouderen aangedragen als VIP.
Ook zijn actieve wijkbewoners die geholpen hebben bij de organisatie van deze activiteit betrokken als gastvrouw bij de verschillende ontmoetingsplekken binnen SamenHoograven .

De VIP gasten werden ontvangen met koffie/thee en appelgebak en versgebakken boterkoek door de bakgroep van Lister in de Musketon te Lunetten. Na het zingen van ‘Het Utrechts Tourlied’ van de Steegzangers zat de stemming er goed in.

Na het zien van de reclamekaravaan konden de gasten op de foto. Zittend op een fiets met Franse attributen zoals een stokbrood en een plak-snorretje. Ook konden Tour accessoires worden uitgekozen zoals een pet of een gele bril. De resultaten mogen er zijn!

Wijkbewoners Truus en Sandra hebben voor de gasten overheerlijke tosti’s gebakken. Omdat het zo warm was werden de ouderen extra verwend met een waterijsje als toetje.
Het hoogtepunt was natuurlijk het zien van de wielrenners. Het was zo voorbij, maar een onvergetelijke ervaring!

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinby feather