Vooruit en Wijkbedrijf Utrecht: werken samen aan Social Return

Verslag van een mooie samenwerking!

Vorig jaar werd er vanuit het netwerk van onze sociaal beheerder Lot Thijs contact gelegd tussen Vooruit en WIJ 3.0. Al snel was duidelijk dat beide partijen graag met elkaar wilden samenwerken, het wachten was echter dat het juiste moment zich zou aandienen. In het voorjaar 2016 was een Thema Werkgroep binnen Vooruit bezig aan het ontwerp van een nieuwe folder, met als doel onze Zichtbaarheid te vergroten. Voor de de bezorging huis-aan-huis in onze wijken werd direct gedacht aan Wijkbedrijf in het kader van onze opdracht in Social Return. Er werd contact gelegd met Fred Boone, bedrijfsleider bij Wijkbedrijf Utrecht, onderdeel van Wij 3.0,  en zo was een match snel gemaakt. Na een goedgekeurde offerte werd er een plan van aanpak en een tijdsplanning gemaakt, waarop de sociaal beheerders van Lunetten, Sterrenzicht en Hart van Hoograven werden ingeseind.

Sterrenzicht wijkbedrijf

Van onze sociaal beheerder (Lot) in Hoograven:

“Op dinsdag 14 juni dienden 4 man sterk van Wijkbedrijf zich aan in buurtcentrum Hart van Hoograven. Ondanks soms de enorme regenbuien gingen zij vol enthousiasme van start. Wijk voor wijk, straat voor straat, onder leiding van Micha, werd aan de hand van gearceerde planningen onze folder huis aan huis bezorgd. Iedere morgen rond 9.00 uur meldden de harde werkers zich, dronken een kopje koffie en gingen als een speer de wijken weer in.  

Op de tweede dag liep ik een stukje mee met het bezorgen. Zo kon ik zien hoe er werd gewerkt, kon ik wat filmopnames maken en een interview houden wat dit werk betekent voor deze doelgroep”.

Start vanuit Hart van Hoograven waarbij Leo zijn scootmobiel laat zien met de folders erin:

https://www.wevideo.com/view/705448367

“Er werd zelfs een wedstrijdje gemaakt  wie het snelste is met bezorgenAangezien de jongens goed op dreef waren nam ik even de tijd om een tandje rustiger te lopen om Micha te kunnen interviewen. Micha spreekt vol trots over het werk en de mensen met wie hij werkt. Micha vertelt daarbij openhartig over de vorderingen die de doelgroep kan maken:

https://www.wevideo.com/view/705455477

Van begin tot eind hebben Micha en de jongens zich fantastisch ingezet voor een goede bezorging van de folders. Ze stonden ervoor open om hun werkwijze uit te leggen en wat het werk voor hen betekent. Een mooi samenwerking!

“Aan het einde van de ochtend dat ik meeliep liet Leo me zien dat zijn scootmobiel het klokje rond zou gaan die dag! Een mijlpaal!”

Leo

Van onze sociaal beheerder (Dyon) in Lunetten: 

In de loop van vrijdag 17 juni gingen de heren en één dame onder leiding van Micha van start met het verspreiden van de folder in Lunetten. ’s Ochtends verzamelden zij zich op het kantoor van Wijkbedrijven om zo met z’n allen naar Lunetten af te reizen. Aan de hand van de plattegrond van Lunetten stippelde Micha de route uit om zo efficiënt mogelijk de folder te bezorgen. Door het slechte weer zou je denken dat er wat vertraging zou zijn maar niks is minder waar! Zelfs tijdens het slechte weer gingen de heren en dame onverstoorbaar door. Een mooi voorbeeld daarvan is Leo. Leo zit in een scootmobiel en ging kris kras door de wijk gewapend met de folders van Vooruit. Op de laatste verspreidingsdag in Lunetten, nét voordat ze door zouden gaan naar Sterrenwijk (oost) kreeg Leo een lekke band waardoor hij niet verder kon rijden. Gelukkig was het gestopt met regenen en kwam er na een tijdje wachten een vervangende scootmobiel. Zo kon Leo gelukkig toch nog even gezellig samen met zijn collega’s de verjaardag van Micha (41) meevieren met koffie en een stukje taart.

2016-06-27 10.00.38

Van onze sociaal beheerder (Dick) in Oost:

Buurthuis Sterrenzicht was hier de basis. Vanuit dit punt werden de folders opgehaald en huis-aan-huis verspreid. Donderdag 23 juni werden de bezorgers door Dick onthaald, en na een kop koffie gingen ze van start in onze grootste wijk. Het contact onderling verliep prima en maandag 4 juli werd de klus afgerond.

 

De samenwerking met het Wijkbedrijf is ons zeer goed bevallen. Het contact was zeer prettig open en betrouwbaar. Het was leerzaam en fijn te zien dat we hun werk konden steunen door de opdracht van de folders uit te besteden aan Wijkbedrijf. Het was fijn om te merken dat we met onze opdracht als Vooruit een steen hebben kunnen bijdragen aan een goede zinvolle dagbesteding voor mensen die door omstandigheden niet regulier aan werk kunnen komen.

“Deze samenwerking smaakt naar meer… Heel erg bedankt jongens en meiden van Wijkbedrijf!”

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinby feather