Vreedzame wijk

Vreedz_Horenbij_elkaarWoon jij in een vreedzame wijk? Voel jij je helemaal veilig op straat en word je vrolijk van buitenspelen? Dan leef jij vast in een vreedzame wijk.

Waarschijnlijk heb je op school al les gehad over de vreedzame school of de vreedzame wijk? Je weet dan hoe je conflicten kunt oplossen, bijvoorbeeld door goed met elkaar te praten. vreedzaamPraten bestaat uit elkaar vragen stellen, maar ook goed luisteren naar het antwoord. Als je elkaar laat uitpraten, weet je sneller wat het probleem is.

Vreedz_ConflictenJe weet ook wat opstekers en afbrekers zijn. Wat vind jij leuk om te krijgen, een opsteker of een afbreker?

Wij, sociaal makelaars van Vooruit, willen ook meehelpen aan een vreedzame wijk. Zodat iedereen zich prettig voelt op straat. We kunnen met jou meedenken hoe het anders kan en misschien verzin je samen met jouw vriendjes wel een project om jouw buurt vrolijker te maken. Een sociaal makelaar kan je verder helpen met jouw ideeën. Wij zijn vaak te vinden in de speeltuinen bij jou in de buurt. Of mail ons met jouw idee!

Vreedzaam Meer weten? Bekijk de website van vreedzame wijken. Of lees over de Vreedzame Kinderraad.

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinby feather