Wethouder Jongerius in gesprek met gebruikers Musketon!

Wethouder Margriet Jongerius heeft op woensdag 4 februari een bezoek gebracht aan buurtcentrum de Musketon. De wethouder had aangegeven graag met de gebruikers van de Musketon in gesprek te gaan. Ze wilde graag met hen kennismaken en horen waar ze zich mee bezighouden. De sociaal makelaar van Vooruit heeft de gebruikers hierover geïnformeerd en de mensen bij elkaar gebracht.

In gesprek met Ton v/d Sluis. Hij is actief bij het Sociaal Restaurant en heeft een permanente kunsttentoonstelling in de Musketon.

In gesprek met Ton v/d Sluis. Hij is actief bij het Sociaal Restaurant en heeft een permanente kunsttentoonstelling in de Musketon.

In gesprek met de gebruikers
Liesbeth van Eijndhoven, directeur van Vooruit, heette de wethouder, de wijkadviseur Lunetten, de UVO en de gebruikers van de Musketon welkom. Er waren 7 bewoners aanwezig die graag iets wilde vertellen over zijn of haar activiteiten in de Musketon.  Lister vertelde over de samenwerking met Vooruit en over het dagbesteding project ‘De bakgroep’. Hier bakken jongeren taarten en koeken op bestelling of voor verkoop aan de bar. De wethouder kon gelijk proeven van een zelfgebakken appeltaart. Ook Flex (dansen met jeugd), Gluren bij de buren (huiskamerfestival), de Theaterwerkgroep, het Repair Café, het bewonersoverleg lunetten (BOL), de gebruikersraad en de vrijwilligers van het sociaal restaurant hebben allemaal hun verhaal gedaan.
Vervolgens kreeg de wethouder een rondleiding in de Musketon. Ze is een kijkje gaan nemen in de theaterzaal en bracht een bezoekje aan de keuken, waar volop gekookt werd voor het sociaal restaurant.

Afsluiting in het sociaal restaurant
Wethouder bij Sociaal Restaurant MusketonAls afsluiting is de wethouder aangeschoven bij het sociaal restaurant. Hier heeft ze onder het genot van een kopje soep verder gepraat met maar liefst 35 bezoekers!

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinby feather